رئوس برنامه های گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی گیلان
ماموریت گروه :
کمک به بهبود امنیت غذایی آحاد مردم استان از طریق ارتقاء سطح سواد و فرهنگ تغذیه ای و رهایی از بیماری های مرتبط با تغذیه در چارچوب اهداف و سیاست های وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی، فرهنگسازی تغذیه صحیح، تحقیق و پایش و اقدامات پیشگیرانه در حیطه بیماری های مرتبط با تغذیه و نیز افزایش دسترسی فیزیکی، اقتصادی مردم منطقه به غذای سالم و مغذی از طریق مشارکت های بین بخشی ماموریت گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان می باشد.
هدف کلی :
تأمین امنیت غذایی و بهره مندی عادلانه آحاد مردم از سبد غذایی سالم، مطلوب و کافی
اهداف کمی:
- ثابت نگهداشتن میزان چاقی(براساس اهداف WHO)
- افزایش پوشش مشاوره تغذیه در جمعیت تحت پوشش به میزان 5%
- کاهش شیوع کمبود ریز مغذی ها( ویتامین A ، ویتامین D، روی، آهن) به میزان 1 درصد سال پایه ( پورای سال 1391)
- بهبود امنیت غذا و تغذیه در شرایط و گروه ها ی ویژه
- کاهش شیوع سوء تغذیه پروتئین و انرژی در گروه های آسیب پذیر به میزان 1درصد نسبت به سال پایه
- پوشش حداقل90 درصدی مصرف نمک یددار در خانوارهای تحت پوشش
- افزایش پوشش آموزش تغذیه ای جامعه به میزان 5% سال گذشته
عناوین برنامه ها:
- پیشگیری و مراقبت تغذیه ای در اضافه وزن و چاقی کودکان سنین مدرسه و نوجوانان (ایران اکو)
- پیشگیری و کنترل اضافه وزن و چاقی کودکان زیر 5 سال (ایران اکو)
- پیشگیری و مراقبت تغذیه ای بیماران در پایگاه ها و مراکز جامع سلامت
- مکمل یاری با ویتامین و املاح در گروه های هدفئ( کودکان ، نوجوانان، مادران باردار و شیرده ، میانسالان و سالمندان) براساس دستور عمل کشوری
- مکمل یاری با آهن و ویتامین D در دانش آموزان
- حمایت تغذیه ای کودکان زیر پنج سال مبتلا به سوء تغذیه در خانوارهای نیازمند(سبد حمایتی)
- حمایت تغذیه ای مادران باردار و شیرده مبتلا به سوءتغذیه و نیازمند
- ادغام برنامه مراقبت تغذیه ای در بیماری سل
- پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید
- توانمند سازی گیرندگان خدمت تحت پوشش پایگاه ها و مراکز جامع سلامت
- توانمند سازی ارائه دهندگان خدمت در پایگاه ها و مراکز جامع سلامت
- مراقبت های تغذیه ای سالمندان
- بهبود تغذیه دانشجویان
- آموزش جامعه در خصوص تغذیه سالم با تاکید بر پیشگیری از کرونا (بسیج های آموزشی، مناسبت های ملی ، مذهبی و تغذیه ای ...)
- توانمند سازی کارکنان بین بخشی در سازمان ها و ادارات دولتی درخصوص تغذیه سالم
- توانمند سازی زنان عشایر و روستایی در خصوص تغذیه سالم
- بهبود تغذیه در جامعه طلاب
- بهبود تغذیه در مجموعه دانشگاه فرهنگیان
- مدیریت تغذیه در بحران ها
- مدیریت مشاوره تغذیه در سامانه 4030
- مدیریت تغذیه برای سلامت زنان و کودکان
- بهبود کیفیت نان وکاهش ضایعات مواد غذایی
|