نام :مرسده

نام خانوادگی : رشیدی نژاد

سمت :رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه

تحصیلات  : کارشناس تغذیه

 

 

هدف کلی : تأمین امنیت غذایی و بهره مندی عادلانه آحاد مردم از سبد غذایی سالم، مطلوب و کافی

اهداف کمی:

  1. ثابت نگهداشتن میزان چاقی(براساس اهداف WHO)
  2. افزایش پوشش مشاوره تغذیه در جمعیت تحت پوشش به میزان 5%
  3. کاهش شیوع کمبود ریز مغذی ها( ویتامین A ، ویتامین D، روی، آهن) به میزان 1 درصد سال پایه ( پورای سال 1391)
  4. کاهش شیوع سوء تغذیه پروتئین و انرژی در گروه  های آسیب پذیر( کودکان زیر ۵ سال، نوجوانان و مادران باردارو بیماران) به میزان 1درصد نسبت به سال پایه در مناطق با شیوع بالا
  5. پوشش حداقل 90 درصدی مصرف نمک یددار در  خانوارهای تحت پوشش
  6. افزایش پوشش آموزش تغذیه ای جامعه به میزان 5% سال گذشته

عناوین برنامه ها:

1- پیشگیری و مراقبت تغذیه ای در اضافه وزن و چاقی کودکان سنین مدرسه و نوجوانان (ایران اکو)

2- پیشگیری و کنترل اضافه وزن و چاقی کودکان زیر 5 سال

3- پیشگیری و مراقبت تغذیه ای بیماران در پایگاه ها و مراکز جامع سلامت

4- مکمل یاری با ویتامین و املاح در گروه های هدف( کودکان ، نوجوانان، مادران باردار و شیرده ، میانسالان و سالمندان) براساس دستور العمل کشوری

5- مکمل یاری با آهن و ویتامین D در دانش آموزان

6- حمایت تغذیه ای کودکان زیر پنج سال مبتلا به سوء تغذیه در خانوارهای نیازمند(سبد حمایتی)

7- حمایت تغذیه ای مادران باردار و شیرده مبتلا به سوءتغذیه و نیازمند

8- ادغام برنامه مراقبت تغذیه ای در بیماری سل

9- پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید

10- توانمند سازی گیرندگان خدمت تحت پوشش پایگاه ها و مراکز جامع سلامت در خصوص مباحث تغذیه

11- توانمند سازی ارائه دهندگان خدمت در پایگاه ها و مراکز جامع سلامت در خصوص مباحث تغذیه

12-مراقبت های تغذیه ای سالمندان

13- بهبود تغذیه جوانان

14-آموزش جامعه در خصوص تغذیه سالم  با تاکید بر پیشگیری از کرونا (بسیج های آموزشی، مناسبت های ملی ، مذهبی و تغذیه ای ...)

15- توانمند سازی کارکنان بین بخشی در سازمان ها و ادارات دولتی درخصوص تغذیه سالم

16- توانمند سازی زنان عشایر و روستایی در خصوص تغذیه سالم

17- بهبود تغذیه در جامعه طلاب

18- بهبود تغذیه در مجموعه دانشگاه فرهنگیان

19-مدیریت تغذیه در بحران ها

20- مدیریت تغذیه برای سلامت زنان و کودکان

شر ح وظایف کارشناس تغذیه ستاد دانشگاه

  1. - تدوین برنامه عملیاتی سالانه در راستای برنامه عملیاتی سطح بالاتر (دانشگاه و دفتر بهبود تغذیه جامعه).
  2. - نظارت برحسن اجرای برنامه های تغذیه جامعه وتامین وارتقاء سلامت تغذیه ای جامعه.
  3. - نظارت بر حسن اجرای برنامه مکمل یاری، مطابق با پروتکل ها.
  4. - نظارت کارشناس ستاد دانشگاه بر عملکرد کارشناسان ستاد شهرستان  .
  5. - نظارت کارشناس ستاد شهرستان بر عملکرد کارشناسان تغذیه مرا کز تحت پوشش و صحت زنجیره ارجاع از قبیل پیگیری موارد ارجاعی، تنظیم رژیم غذایی، تکمیل فرم های ارزیابی تغذیه ای، صحت روش اندازه گیری شاخص های آنتروپومتریک.
  6. - اجرای برنامه های آموزشی متناسب با مناسبت ها و برنامه های ابلاغی دفتر بهبود تغذیه جامعه از طریق رسانه های جمعی به منظور حساس سازی و تا کید بر رعایت تغذیه صحیح (از جمله هرم غذایی، کاهش مصرف قند، نمک و چربی، مکمل یاری).
  7. - آموزش و بازآموزی متناسب با شرایط موجود به شکل مجازی و غیر مجازی برای کارکنان درون بخشی (مراقب سلامت/بهورز/ ماما، کارشناس تغذیه، پزشک)توسط ستاد استان با همکاری ستاد شهرستان ها.
  8. - آموزش و بازآموزی به شکل مجازی و غیر مجازی برای کارکنان بین بخشی توسط ستاد دانشگاه .
  9. - تهیه و نظارت بر محتوای آموزشی تغذیه ای مورد استفاده در فضای مجازی بخش دولتی(مانند آموزش و پرورش، بهزیستی، نیروهای مسلح، کمیته امداد امام خمینی و...)
  10. - پیگیری اجرای برنامه های بین بخشی و نیز اجرای برنامه های آموزشی و حمایتی تغذیه در سایر حوزه ها از جمله آموزش وپرورش، بهزیستی،کمیته امداد امام، جهاد کشاورزی، بنیاد علوی، حوزه های علمیه و دانشگاه فرهنگیان.
  11. - همکاری با صدا و سیمای استانی جهت تهیه برنامه های آموزشی در خصوص تغذیه سالم (مانند برنامه های کارشناسی، تهیه پیام های تغذیه ای زیرنویس و....)
  12. - همکاری با سازمانهای بین بخشی حوزه سلامت نظیر شهرداری و دهیاری ها برای استفاده از فضاهای شهری و روستایی جهت انتقال پیامهای آموزشی تغذیه.
  13. - حمایت طلبی، پایش، نظارت و مدیریت برنامه های حمایتی- تغذیه ای مادران و کودکان در ستاد دانشگاه و شهرستان.
  14. - پیگیری جلب مشارکت خیرین سلامت از طریق ستاد خیرین دانشگاه توسط کارشناس ستاد شهرستان/دانشگاه برای حمایتهای تغذیه ای اقشار نیازمند و آسیب پذیر تغذیه ای.
  15. - شناسایی و معرفی مادران باردار و کودکان زیر 5 سال مبتال به سوءتغذیه شناسایی شده در پایگاهها و مرا کز به سازمانهای حمایتی مانند کمیته امداد امام خمینی (ره) و خیرین دانشگاه.
  16. - تهیه شاخص های تغذیه ای و ارائه پس خوراند به مرا کز و شهرستان، تدوین اولویتهای مداخلاتی و اجرای آنها و ارسال گزارش شاخص ها و عملکرد دوره ای به سطح بالاتر.
  17. - تدوین گزارش عملکرد برنامه های تغذیه و برنامه های حمایتی.
  18. - پیگیری تامین مکملها با توجه به برآورد درصد مصرف و پوشش مکمل ها.

 

 

 

آخرین بروز رسانی : 1402/11/24
آرشیو
آرشیو