نام: زهرا

نام خانوادگی : نصراله زاده

سمت : کارشناس تغذیه

تحصیلات : کارشناس تغذیه

نام: سودابه

نام خانوادگی: ابراهیمی فرد

سمت : کارشناس تغذیه

تحصیلات : کارشناس ارشد علوم بهداشتی تغذیه –  MPH 

نام: آزاده

نام خانوادگی: نبی زاده

سمت: کارشناس تغذیه

تحصیلات : کارشناس تغذیه

 

 

 

رئوس برنامه های گروه بهبود تغذیه  معاونت بهداشتی گیلان

ماموریت گروه :

کمک به بهبود امنیت غذایی آحاد مردم استان از طریق ارتقاء سطح سواد و فرهنگ تغذیه ای و رهایی از بیماری های  مرتبط با تغذیه در چارچوب اهداف و سیاست های وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی، فرهنگسازی تغذیه صحیح، تحقیق و پایش و اقدامات پیشگیرانه در حیطه بیماری های مرتبط با تغذیه و نیز افزایش دسترسی فیزیکی، اقتصادی مردم منطقه به غذای سالم و مغذی از طریق  مشارکت های بین بخشی ماموریت گروه  بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان می باشد.

هدف کلی :

تأمین امنیت غذایی و بهره مندی عادلانه آحاد مردم از سبد غذایی سالم، مطلوب و کافی

اهداف کمی:

  • ثابت نگهداشتن میزان چاقی(براساس اهداف WHO)
  • افزایش پوشش مشاوره تغذیه در جمعیت تحت پوشش به میزان 5%
  • کاهش شیوع کمبود ریز مغذی ها( ویتامین A ، ویتامین D، روی، آهن) به میزان 1 درصد سال پایه ( پورای سال 1391)
  • بهبود امنیت غذا و تغذیه در شرایط و گروه ها ی ویژه
  • کاهش شیوع سوء تغذیه پروتئین و انرژی در گروه  های آسیب پذیر  به میزان 1درصد نسبت به سال پایه
  • پوشش حداقل90 درصدی مصرف نمک یددار در خانوارهای تحت پوشش
  • افزایش پوشش آموزش تغذیه ای جامعه به میزان 5% سال گذشته

عناوین برنامه ها:

  • پیشگیری و مراقبت تغذیه ای در اضافه وزن و چاقی کودکان سنین مدرسه و نوجوانان (ایران اکو)
  • پیشگیری و کنترل اضافه وزن و چاقی کودکان زیر 5 سال (ایران اکو)
  • پیشگیری و مراقبت تغذیه ای بیماران در پایگاه ها و مراکز جامع سلامت
  • مکمل یاری با ویتامین و املاح در گروه های هدفئ( کودکان ، نوجوانان، مادران باردار و شیرده ، میانسالان و سالمندان) براساس دستور عمل کشوری
  • مکمل یاری با آهن و ویتامین D در دانش آموزان
  • حمایت تغذیه ای کودکان زیر پنج سال مبتلا به سوء تغذیه در خانوارهای نیازمند(سبد حمایتی)
  • حمایت تغذیه ای مادران باردار و شیرده مبتلا به سوءتغذیه و نیازمند
  • ادغام برنامه مراقبت تغذیه ای در بیماری سل
  • پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید
  • توانمند سازی گیرندگان خدمت تحت پوشش پایگاه ها و مراکز جامع سلامت
  • توانمند سازی ارائه دهندگان خدمت در پایگاه ها و مراکز جامع سلامت
  • مراقبت های تغذیه ای سالمندان
  • بهبود تغذیه دانشجویان
  • آموزش جامعه در خصوص تغذیه سالم  با تاکید بر پیشگیری از کرونا (بسیج های آموزشی، مناسبت های ملی ، مذهبی و تغذیه ای ...)
  • توانمند سازی کارکنان بین بخشی در سازمان ها و ادارات دولتی درخصوص تغذیه سالم
  • توانمند سازی زنان عشایر و روستایی در خصوص تغذیه سالم
  • بهبود تغذیه در جامعه طلاب
  • بهبود تغذیه در مجموعه دانشگاه فرهنگیان
  • مدیریت تغذیه در بحران ها
  • مدیریت مشاوره تغذیه در سامانه 4030
  • مدیریت تغذیه برای سلامت زنان و کودکان
  •  بهبود کیفیت نان وکاهش ضایعات مواد غذایی

 

 

 


 


 

 

 

 

 
آخرین بروز رسانی : 1402/11/24
آرشیو
آرشیو