معاون بهداشتی دانشگاه همزمان با روز جهانی ناشنوایی تاکید کرد:
تغییر نگرش اجتماعی نسبت به کم شنوایی و ناشنوایی
معاون بهداشتی دانشگاه همزمان با روز جهانی ناشنوایی - سوم مارس- بر تغییر نگرش نسبت به کم شنوایی و ناشنوایی تاکید کرد و گفت: با اتکا به دانش و امکانات موجود در استان، با تغییر نگرش اجتماعی نسبت به کم شنوایی و ناشنوایی، می توان پیشگیری و درمان بسیاری از این بیماران را رقم زد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه؛ دکتر سید محمود رضوانی با اشاره به شعار امسال روز جهانی شنوایی که " تغییر نگرش : مراقبت از گوش و شنوایی را به واقعیت تبدیل کنیم" انتخاب شده است اظهار کرد: کم شنوایی و ناشنوایی معلولیت خاموش نامیده می شوند و بیماری های عفونی مانند مننژیت، سرخک، اوریون و عفونت های مزمن گوش، اختلالات ژنتیکی، مواجهه فرد با صداهای بلند، آسیب سر و گوش، سالمندی و مصرف داروهایی با اثر سمی از علل عمدۀ ناشنوایی محسوب می شوند.
وی افزود: اثرات این بیماری بر توانایی افراد برای برقراری ارتباط، معاشرت، یادگیری، کار و لذت در زندگی، کمک به فقر خانواده، انزوای اجتماعی و احساس تنهایی بسیار تاثیر می گذارد و در افراد مسن به طور خاص، کم شنوایی می تواند منجر به زوال شناختی، افزایش خطر ابتلا به افسردگی و زوال عقل شود.
معاون بهداشتی دانشگاه با بیان اینکه بیش از 80 درصد نیازهای مربوط به مراقبت از گوش و شنوایی در دنیا نادیده گرفته می شود گفت: درک نادرست، عمیق و ریشه دار اجتماعی و نگرش های نادرست درباره ی کم شنوایی، عوامل کلیدی هستند که تلاش ها برای پیشگیری و رسیدگی به کم شنوایی را ناموفق می کنند.
وی تاکید کرد: اگر همه ناشنوایان به راحتی پذیرای درمان باشند به جرات می توان گفت با امکانات موجود در استان عزیزمان که به کمک بهزیستی، همکاران اودیولوژیست و مرکز کاشت حلزون که معین استان های مجاور نیز انجام می شود می توان آمار بالای ناشنوایی را کاهش داد.
دکتر رضوانی تصریح کرد: تغییر نگرش های مربوط به مراقبت از سلامت گوش و شنوایی برای بهبود سطح دسترسی و کاهش هزینه های القایی به دلیل بی توجهی به کم شنوایی نیازمند نگاه جدی است.