رییس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر:
گیلان از مهمترین کانون های فاسیولازیس کشور و قاره ی آسیا است
رییس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر در کارگاه آموزشی بیماری های منتقله از آب و غذا با محوریت بیماری فاسیولا گفت: گیلان یکی از مهمترین کانون های فاسیولازیس کشور و قاره ی آسیا است.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه؛ کارگاه آموزشی بیماری های منتقله از آب و غذا: فاسیولا + هپاتیت ها ی A و E با حضور کارشناسان برنامه بیماری های منتقله از آب و غذا از واحد پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر شهرستان ها در سالن کنفرانس معاونت برگزار شد.
در ابتدای این کارگاه آموزشی، محمدرضا امینی- رییس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر- استان گیلان را یکی از مهمترین کانون های فاسیولازیس برشمرد و اظهار کرد: وجود بازارهای محلی و آب و هوای مرطوب در سراسر استان و استقبال مردم از سبزیجات محلی باعث شده که هر ساله با پدیده بروز بیماری فاسیولا مواجه شویم.
وی افزود: این بیماری از مهمترین بیماری های مختص استان گیلان است و باید برای مقابله با آن تدابیر خاصی اتخاذ کرد.
رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر اهمیت آموزش به مردم درباره ی بیماری فاسیولا را یادآور شد و گفت: آموزش، بیماریابی و شناخت گلوگاه های بروز بیماری، ثبت و گزارش دهی، پایش و نظارت و توجه به شاخص ها باید در فصل بروز فاسیولا به طور جد مورد توجه و تاکید کارشناسان قرار گیرد.
در ادامه ی این کارگاه یک روزه، عباس پله- کارشناس ستادی گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر- هدف از برگزاری کارگاه آموزشی بیماری های منتقله از آب و غذا را آموزش بیشتر و دقیق تر به پزشکان، مراقبان سلامت و بهورزان در این موضوع عنوان کرد.
وی افزود: در صورتی که بیماری فاسیولا به سرعت تشخیص داده نشود، ماه ها بیمار را درگیر کرده و عوارض مزمنی برای آن به همراه می آورد.
پله ادامه داد: آسیب های کبدی، واکنش های آلرژیک، افزایش ائوزینوفیل ها، فیبروز مجرای صفراوی و در نهایت انسداد آن (یرقان انسدادی) از جمله عوارض مهمی است که بیماری فاسیولا برای بیماری مبتلا رقم می زند.
نظر دهید