• 1401/03/03 - 21:50
  • تعداد بازدید خبر : 350
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه
در محل معاونت بهداشتی دانشگاه؛

کمیته استانی پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید(IDD) تشکیل جلسه داد

کمیته استانی برنامه پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید(IDD) با حضور نمایندگان دستگاه های مرتبط در معاونت بهداشتی دانشگاه تشکیل شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه؛ کمیته استانی برنامه پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید(IDD) با حضور معاون فنی معاونت بهداشتی و نمایندگانی از سازمان صنعت، معدن و تجارت، اتاق اصناف مرکز استان، اداره نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی و اداره آزمایشگاه کنترل مواد غذایی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه، گروه  های سلامت محیط، مبارزه با بیماری ها، آموزش و ارتقای سلامت و بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه در سالن جلسات این معاونت تشکیل شد.

 در ابتدای جلسه ی کمیته ، دکتر احمد قیامی_معاون فنی معاونت بهداشتی_ با اشاره به نقش و اهمیت ریزمغذی ها به ویژه ید در سلامت افراد جامعه اظهار کرد: اختلال کارکرد غده تیروئید، وابستگی بسیار زیادی به مصرف ید دارد که با توجه به کمبود ید موجود در مواد غذایی، تامین آن از طریق نمک یددار تصفیه شده به عنوان یک راهکار اصلی بیش از پیش ضرورت می یابد.

وی افزود: متاسفانه عرضه نمک های غیراستاندارد و فاقد ید، جامعه را در معرض خطر عوارض ناشی از کمبود ید قرار داده که می تواند موجب بازگشت مشکل گواتر و بسیاری از پیامدهای زیانبار بهداشتی شده و این مهم همدلی ذینفعان برنامه را برای اصلاح فرهنگ جامعه در زمینه تهیه و مصرف نمک یددار تصفیه شده از مراکز معتبر می طلبد.

دکتر قیامی در ادامه برنامه ریزی مناسب برای آموزش دست اندرکاران تهیه و توزیع مواد غذایی و مشارکت در انجام نظارت ها  و بازرسی ها بر اساس استانداردهای مربوطه را در تحقق اهداف برنامه موثر دانست.
در ادامه ی جلسه، پس از مرور شاخص ها و دستاوردهای اجرای برنامه پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید (IDD) در سطح  کشور و استان از زمان تشکیل کمیته کشوری و ادغام برنامه در شبکه بهداشت و درمان کشور، نحوه همکاری های بین بخشی در زمینه بهره برداری از ظرفیت اداره صنعت، معدن و تجارت و اتاق اصناف مرکز استان برای آموزش و اطلاع رسانی به فروشندگان و عرضه کنندگان نمک و تقویت نظارت های مشترک بر مراکز عرضه نمک به ویژه در زمینه نمک های غیرقابل قبول، چگونگی اطلاع رسانی در این خصوص به فروشندگان و عرضه کنندگان نمک و نیز افراد جامعه مورد بحث و بررسی قرار گرفت و  مباحثی در زمینه رفع چالش های موجود در فرایند پایش برنامه از جمله تعداد نمونه های نمک ارسالی به آزمایشگاه معاونت غذا و دارو، فرآیند انجام آزمایشات و گزارش دهی مطرح و در نهایت با توجه به شرح وظایف و ظرفیت های موجود، تصمیمات لازم اتخاذ شد.

  • گروه خبری : اخبار معاونت بهداشتی
  • کد خبر : 88243
کلمات کلیدی
مائده اسفند مز
خبرنگار

مائده اسفند مز

تصاویر

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1401/03/03 21:50