آغاز طرح ملی پایش گاز رادن در استان گیلان
با حضور مسئول بهداشت پرتو وزارت بهداشت و اجرای همایش آموزشی و توجیهی، طرح ملی پایش گاز رادن در منازل مسکونی استان گیلان آغاز شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه؛ کارگاه آموزشی – توجیهی آغاز طرح ملی پایش گاز رادن در استان گیلان با حضور مسئول بهداشت پرتو وزارت بهداشت، معاون بهداشتی دانشگاه، کارشناسان بهداشت محیط شبکه های بهداشت و درمان شهرستان ها به همت گروه سلامت محیط و حرفه معاونت برگزار شد.
در ابتدای این کارگاه، مهندس ابوذر سوری -مسئول بهداشت پرتو در مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت- اهمیت طرح سنجش و پایش میزان گاز رادن در منازل مسکونی را تشریح کرد و گفت: این طرح از سال 1394 در استان های البرز ،خراسان رضوی، هرمزگان، اصفهان، یزد و آذربایجان شرقی اجرا شده است و گیلان ششمین استان کشور است که برای اندازه گیری گاز رادن مورد توجه وزارت بهداشت قرار گرفته است.
وی افزود: گاز رادن بدون رنگ، بدون مزه و بدون بو است و در طبیعت از پوسته ی زمین متصاعد می شود.
مهندس سوری خواستار مشارکت و همکاری مردم گیلان در اجرای طرح ملی اندازه گیری گاز رادن در منازل مسکونی شد و عنوان کرد: با همکاری مردم، یک اتاقک اندازه گیری گاز به اندازه ی یک لیوان به مدت 6 ماه در منزل مسکونی گذاشته می شود و پس از اتمام این زمان، همکاران بهداشت محیط با اخذ آن نسبت به اندازه گیری میزان وجود گاز رادن در آن منزل و منطقه بررسی های لازم را انجام می دهند.
وی هدف از اجرای این طرح را حفاظت جامعه، محیط زیست و نسل های آینده برشمرد و اجرای این طرح را با همکاری سازمان انرژی اتمی کشور عنوان کرد.
دکتر سید محمود رضوانی- معاون بهداشتی دانشگاه- هم در این کارگاه با اشاره به اهمیت سلامت مردم اظهار کرد: سلامت مردم به سلامت آب، هوا و مواد غذایی وابسته است و اجرای طرح ملی پایش گاز رادن در استان گیلان پس از 6 استان کشور، در راستای تامین و تضمین سلامت مردم استان است.
وی افزود: گاز رادن که از پوسته زمین متصاعد می شود، بنا بر اعلام سازمان جهانی بهداشت، دومین عامل ایجادکننده سرطان ریه پس از استعمال دخانیات است و اجرای طرح ملی اندازه گیری گاز رادن در منازل مسکونی استان به منظور اندازه گیری میزان این گاز در نقاط مختلف استان و تامین سلامت هم استانی های عزیز است.
در ادامه ی کارگاه، دو تن از کارشناسان سازمان انرژی اتمی کشور با حضور در کارگاه آموزشی فوق، توضیحات مبسوطی درباره ی چگونگی اجرای طرح پایش ملی اندازه گیری گاز رادن توسط کارشناسان بهداشت محیط و اهمیت این پایش ارائه کردند.
نظر دهید