• 1404/09/12 - 19:35
  • تعداد بازدید خبر : 30
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه
معاون بهداشتی دانشگاه خبر داد:

اجرای پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه ی سالم با محوریت ترویج مصرف نان کامل

معاون بهداشتی دانشگاه از اجرای پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه ی سالم از 15 تا 30 آذر ماه سال جاری با محوریت ترویج مصرف نان کامل همزمان با سراسر کشور در استان گیلان خبر داد و گفت: مصرف نان کامل (دارای سبوس و گیاهک گندم) در پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی-عروقی، دیابت، سرطان ها، چاقی و مشکلات متابولیکی و گوارشی پیشگیری می کند.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه؛ دکتر سید مهدی سلیمانی اجرای پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه ی سالم از 15 تا 30 آذر ماه سال جاری در سراسر کشور برگزار می شود اظهار کرد: در راستای ارتقای فرهنگ و سواد تغذیه ای جامعه و ترویج تغذیه سالم، دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هر ساله اقدام به برگزاری پویش ملی آموزش همگانی تغذیه در سراسر کشور می کند. امسال نیز همچون سنوات گذشته  این پویش با هدف اطلاع رسانی و ارتقای دانش و آگاهی مردم درباره انتخاب و مصرف نان سالم با شعار " نانو سلامت  " از تاریخ 15 آذر الی 30 آذر ماه سال جاری همکاری گروه های درون بخشی و سازمان های بین بخشی در سراسر کشور برگزار می شود.

وی افزود: با توجه به افزایش بیماری های غیرواگیر در دنیا و همچنین در ایران، یکی از اقدامات مهم در کاهش بروز بیماری های غیر واگیر، افزایش سطح آگاهی تغذیه ای مردم جامعه است و نان پرمصرف ترین ماده غذایی مورد استفاده در خانوارهای ایرانی است که متوسط سرانه سالانه نان در ایران 37 تا 40 درصد بیش از متوسط مصرف سرانه سالانه کشورهای خاورمیانه است.

معاون بهداشتی دانشگاه با اشاره به تاثیر تغذیه در سلامت جامعه گفت: نان قسمت اعظمی از انرژی، پروتئین، املاح و ویتامین های مورد نیاز بدن انسان را تامین می کند و کیفیت آن به صورت مستقیم بر سلامت جامعه اثر می گذارد. حدودا 45 تا 65 درصد از کالری شهروندان از نان تامین می شود و قسمت قابل توجهی از انرژی و پروتئین (بیش از 45 درصد نیاز روزانه) املاح معدنی مثل فسفر و ویتامین های گروه B  موردنیاز از طریق نان تامین می شود.

دکتر سلیمانی تصریح کرد: در اقشار کم درآمد که نان بیشتری مصرف می کنند تا   60 درصد پروتئین روزانه  و بیش از 30 درصد کلسیم و فسفر روزانه از نان تامین می شود. تأثیر مصرف نان کامل (دارای سبوس و گیاهک گندم) در پیشگیری از ابتلا به انواع بیماری ها از جمله مشکلات قلبی-عروقی، دیابت، مشکلات گوارشی، سرطان ها، چاقی و مشکلات متابولیکی در تحقیقات بالینی متعددی اثبات شده است. قسمت اعظم ضایعات نان که حدودا 30 درصد است عملا در مرحله مصرف ایجاد می شود و برای کاهش ضایعات نان در کشور باید در سه سطح خانوار، نانوایی و تولید و سیاستگزاری کلان کار کرد.

وی ابراز امیدواری کرد: با اطلاع رسانی به مردم  و به همت مسئولان و مدیران دست اندرکار بتوانیم نقش موثری در راستای تامین و ارتقای سلامتی مردم به ویژه از لحاظ تغذیه سالم باشیم.

 

                                  

 

  • گروه خبری : اخبار معاونت بهداشتی
  • کد خبر : 148850
کلمات کلیدی
مائده اسفند مز
خبرنگار

مائده اسفند مز

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1404/09/12 19:35