• 1402/01/08 - 15:29
  • تعداد بازدید خبر : 179
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه
معاون بهداشتی دانشگاه با توصیه به روزه داران:

در ماه رمضان از برنامه غذایی صحیح پیروی کنید

معاون بهداشتی دانشگاه همزمان با ماه مبارک رمضان با تاکید بر پیروی روزه داران از برنامه ی غذایی صحیح و سالم گفت: روزه داران در وعده سحری، غذاهای کم حجم و غنی از مواد مغذی و در وعده ی افطار، غذاهای سبک مصرف کنند.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه؛ دکتر سید محمود رضوانی با بیان اینکه روزه داری در ماه مبارک رمضان علاوه بر آثار روحی و معنوی، اثرات جسمانی بسیار ارزشمندی دارد اظهار کرد: پیروی از یک برنامه ی غذایی صحیح در ماه مبارک رمضان از اهمیت ویژه ای برخوردار است تا هم بتوان عادات غذایی غلط را اصلاح کرد و هم از برکات معنوی این ماه بهره برد.

وی افزود: در ماه مبارک رمضان، تامین انواع مختلفی از مواد غذایی به تناسب با یکدیگر و مقادیر کافی از مواد موردنیاز برای حفظ سلامت بدن و رعایت میانه‌روی و تعادل با محدودکردن غذاهای دارای چربی، کلسترول، قند، نمک زیاد و ترکیبات افزودنی توصیه می شود.

معاون بهداشتی دانشگاه با تاکید بر اینکه روزه‌داران در این ایام باید از تمام گروه‌های غذایی استفاده کنند گفت:، مصرف نان و غلات، میوه‌ها، سبزی‌ها، گوشت و تخم مرغ، لبنیات، حبوبات و مغزها باید توسط روزه داران در این ماه مورد توجه باشد و وعده سحری و دو وعده افطار و شام وعده های اصلی روزه دار باشند.

به توصیه ی دکتر رضوانی، روزه داران در وعده سحری از غذاهای کم حجم و غنی از مواد مغذی که کم نمک، کم چرب و کم شیرین هستند و در وعده سحری سبزی هایی که آب بیشتری دارند و در طول روز از تشنگی  و کم آبی بدن جلوگیری می کنند مثل کاهو، خیار و گوجه فرنگی استفاده کنند.

وی مصرف نوشابه های گازدار، شربت ها و چای خیلی شیرین و چای پررنگ را موجب تشنگی، خشکی دهان و گلو در طول روز برای روزه دار برشمرد و افزود: مصرف بیشتر از هشت لیوان آب آشامیدنی سالم و سایر مایعات طبیعی و سبزیجاتی که آب بیشتری دارند در فاصله افطار تا سحر بدن را از کم آبی در طول روزه داری حفظ می کند.

معاون بهداشتی دانشگاه پرهیز از پرخوری در وعده ی افطار را یادآور شد و عنوان کرد: از غذاهای سبک و در عین حال پر انرژی در افطار استفاده شود و مصرف یک لیوان آب گرم، چای کمرنگ و یا یک لیوان شیر گرم همراه با خرما یا عسل در شروع افطار و استفاده از غذاهای سبک مثل فرنی، شیربرنج، نان و پنیر و سبزی که یکی از عادات خوب غذایی ایرانی در این ایام است می تواند شروع یک وعده ی افطار سالم را رقم بزند.

به توصیه ی دکتر رضوانی، انواع سوپ کم چرب، آش کم حبوبات و سبک، حلیم بــدون روغن هم غذای مناسبی برای افطار است و خوردن آش های غلیظ و چرب در وعده افطار توصیه نمی شود.

وی محدودیت در مصرف بامیه و زولبیا که دارای مقادیر زیادی قند و چربی، اسیدهای چرب اشباع و ترانس هستند را مورد تاکید قرار داد و گفت: شام به عنوان یکی از وعده های غذایی مهم در روزه داری باید مورد توجه قرار گیرد و بهتر است افراد روزه دار حدود یک ساعت پس از صرف یک افطار بسیار ساده و سبک به خوردن شام که می تواند از گروه گوشت، مرغ یا ماهی، حبوبات، نان یا برنج، به شکل پلو و خورشت، کوکوها و کتلت کم روغن، خوراک هایی مختلف با نان سبوس دار همراه با سبزی و سالاد، ماست و یا دوغ باشد، اقدام کنند.

معاون بهداشتی دانشگاه توصیه کرد: مصرف میوه و مایعات برای جبران کم آبی بدن و حفظ سلامت و ایمنی بدن پس از شام و تا پیش از خواب را ضروری دانست.

وی ابراز امیدواری کرد: روزه داران عزیز با رعایت اصول صحیح تغذیه در ماه مبارک رمضان، در کنار آثار روحی و معنوی از اثرات جسمانی و بهداشتی روزه داری بهره مند شوند.

  • گروه خبری : اخبار معاونت بهداشتی
  • کد خبر : 102337
کلمات کلیدی
مائده اسفند مز
خبرنگار

مائده اسفند مز

آخرین بروز رسانی : 1402/01/08 15:29