سرپرست مرکز جوانی جمعیت و سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت تاکید کرد:
حل بحران جمعیتی گیلان متناسب با ظرفیت ها و شاخص های بومی استان
سرپرست مرکز جوانی جمعیت و سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت با حضور در رشت بر یافتن راهکارهای برون رفت گیلان از بحران جمعیتی متناسب با ظرفیت ها و شاخص های بومی استان تاکید کرد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه؛ در نشست صمیمی دکتر صابر جباری فاروجی با جمعی از مراقبان سلامت مارکز بهداشتی شهرستان رشت و کارشناس مسئولان جوانی جمعیت و سلامت خانواده و مدارس این شهرستان، چالش های فرزندآوری در ایران و استان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
سرپرست مرکز جوانی جمعیت و سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت در این نشست با بیان اینکه هدف از سفر به گیلان، یافتن راهکارهایی متناسب با ظرفیت ها و شاخص های بومی استان برای برون رفت از کاهش فرزندآوری است، اظهار کرد: هم اکنون بر روی لبه ی پرتگاه بحران جمعیتی قرار داریم و برای نجات استان از این بحران بزرگ باید راهکارهایی متناسب با ظرفیت ها و مشخصات بومی استان بیابیم.
وی با برشمردن چالش های فرزندآوری در کشور افزود: کاهش میل به ازدواج، تهدید بنیان خانواده، کاهش امکان فرزند بیشتر، از بین رفتن جنین ها و مهاجرت اصلی ترین چالش های فرزندآوری در کشور است و باید برای نجات از بحران جمعیتی و کاهش نرخ موالید در استان گیلان ، سهم و تاثیر هر چالش مشخص شود تا راهکارهای متناسب اندیشیده شود.
دکتر جباری فاروجی تاکید کرد: باید به راهکارهایی برسیم که گیلان را نجات دهیم و از حذف قوم گیلک در آینده ی نزدیک جلوگیری کنیم.
دکتر سید محمود رضوانی- معاون بهداشتی دانشگاه- هم در این نشست با اشاره به نبود اگاهی از بحران جمعیتی که گیلان دچار ان است گفت: عمق بحران جمعیتی در استان گیلان هنوز به درستی درک نشده و این موقعیت، مسئولیت سنگینی بر دانشگاه علوم پزشکی و به ویژه حوزه ی بهداشت است.
وی افزود: بحران جمعیتی، بحران های امنیتی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی به دنبال می اورد و برای نجات گیلان از این بحران راه دشواری در پیش داریم.
وی تصریح کرد: همه باید در هر سازمان و دستگاهی نسبت به بحران جمعیتی در گیلان احساس مسئولیت کرده و نقش خود در برون رفت از این بحران را ایفا کنند.
در ادامه ی این نشست، کارشناسان حاضر به ارائه ی نقطه نظرات و پیشنهادات خود در این موضوع پرداختند.
نظر دهید