همزمان با روز جهانی هپاتیت؛
معاون بهداشتی دانشگاه بر افزایش آگاهی و تسهیل دسترسی آحاد جامعه به مراقبت های تشخیصی هپاتیت تاکید کرد
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان شعار روز جهانی هپاتیت بر دسترسی تمامی افراد جامعه به مراقبت های تشخیصی_درمانی این بیماری تاکید کرد و گفت: افزایش آگاهی درباره ی بیماری هپاتیت و دسترسی به مراقبت های تشخیصی آن بر راهکارهای پیشگیری از ابتلا و مرگ ناشی از آن در جامعه تاثیر قابل توجهی دارد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه؛ دکتر اسماعیل نورصالحی با اشاره به فرارسیدن روز جهانی هپاتیت اظهار کرد: هپاتیت، نوعی بیماری ویروسی است که با التهاب کبد خود را نشان میدهد و در پنج نوع A، B، C، D و E وجود دارد؛ احتمال شیوع بالا، اپیدمی شدن و میزان مرگومیر بسیار زیاد از خصوصیات این بیماری است که افراد بسیاری در سراسر جهان با آن دستوپنجه نرم میکنند در حالی که اکثر آنها بدون اطلاع از ابتلاء، جان خود را بر اثر ابتلای هپاتیت از دست میدهند.
وی افزود: هپاتیت میتواند به صورت خود ایمنی یا در پی مصرف بعضی از سموم، داروها و الکل نیز ایجاد شود. انواع B و C این بیماری بسیار شایع است که در صدها میلیون انسان منجر به بروز بیماری مزمن هپاتیت میشود. این دو ویروس سالانه جان یکمیلیون و یکصد هزار نفر را میگیرد و سه میلیون نفر را مبتلا میکند.
معاون بهداشتی دانشگاه با بیان اینکه هپاتیت B و C در کنار هم شایعترین علل بروز سیروز کبدی و سرطان است گفت: روز جهانی هپاتیت هر سال با موضوع خاصی برگزار میشود که این مضامین مهمترین مشکلات مربوط به هپاتیت را در بر میگیرد و به تقویت راهکارهای پیشگیری، افزایش آگاهی در مورد انواع مختلف هپاتیت، نحوه شیوع بیماری و مواردی از این قبیل کمک میکند.
شعار امسال روز جهانی هپاتیت " تسهیل دسترسی تمامی افراد جامعه به مراقبت های تشخیصی_درمانی هپاتیت" تعیین شده است.
شایان ذکر است روز جهانی هپاتیت از ۲۸ جولای سال ۲۰۱۰، توسط سازمان جهانی بهداشت به عنوان یکی از چهار روز بهداشت جهانی بیماریهای خاص انتخاب شد تا آگاهی مردم از هپاتیت ویروسی افزایش یابد و مسیر جهانی حذف آن هموار شود.
نظر دهید