در انزلی؛
نشست کشوری بیماری های قابل انتقال از آب و غذا کار خود را آغاز کرد
با حضور بیش از 50 دانشگاه علوم پزشکی کشور، نشست کشوری بیماری های قابل انتقال از آب و غذا آغاز شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه، دکتر سید محمود رضوانی- معاون بهداشتی دانشگاه- در ابتدای این همایش یکی از مهمترین ارکان حوزه ی بهداشت را بیماری های واگیر عنوان و اظهار کرد: در بین بیماری های واگیر، حوزه ی بیماری های منتقله از آب و غذا از مهمترین بیماری ها به دلیل گستردگی و تعداد زیاد این بیماری ها است.
وی با اشاره به تنوع این بیماری ها در استان گیلان افزود: با توجه به گردشگرپذیری گیلان و همینطور فرهنگ و عادات غذایی مردم، انواع بیماری های منتقله از آب و غذا از جمله فاسیولا، طغیان های بیماری های اسهالی و ...را در استان شاهد هستیم.
وی ابراز امیدواری کرد: برگزاری نشست کشوری بیماری های قابل انتقال از آب و غذا، گامی برای ارتقای سطح دانش و مدیریت بهتر این حوزه از بیمار ها در استان و سایر استان های کشور باشد.
در ادامه این همایش، دکتر زهرا قاسم پور- رییس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر معاونت بهداشتی- با بیان اینکه شیوه های جدید زندگی باعث شده که در همه جای دنیا، سلامت مردم دستخوش دگرگونی شود گفت: شیوه های جدید زندگی منجر به تغییر الگوهای غذایی مردم شده و با تغییر سنت ها و رونق گردشگری امکان دسترسی مردم به غذاهای سالم خانگی و مواد غذایی سالم و بهداشتی به نوعی کاهش یافته است.
وی افزود: از سوی دیگر فقر اقتصادی و وقوع برخی حوادث و بلایای طبیعی باعث شده که در دنیا رعایت اصول بهداشتی در تهیه و طبخ غذا کاهش یابد و همه ی این موارد موجب بروز عفونت و وقوع بیماری های منتقله از اب و غذا می شود.
دکتر قاسم پور با تشریح شرایط استان در حوزه ی بروز بیماری های منتقله از آب و غذا بیان کرد: با توجه به گردشگرپذیری گیلان و تنوع غذاها و فرهنگ تغذیه ای باعث شده که بستر لازم برای بروز برخی بیماری ها وجود دارد که از جمله مهمترین های آن ها بوتولیسم، فاسیولیازیس، وبا و طغیان مسمومیت های غذایی است.
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر، تهدیدهایی که برنامه ی مراقبت از بیماری های منتقله از آب و غذا را در گیلان دچار چالش می کند، شرایط اقلیمی ، سطح آب های زیرمینی، بارش های متعدد، سیلاب های فصلی، عادات و فرهنگ غذایی، شرایط گردشگری استان، عدم ارتباط کافی با بخش خصوصی حوزه ی سلامت استان عنوان کرد.
وی سپس با ارائه ی آمار بروز بیماری های منتقله از آب و غذا در سطح استان، برخی طغیان های بیماری به وقوع پیوسته منتقله از آب و غذا در طی پنج سال گذشته در استان را مورد اشاره قرار داد.