پیام تبریک معاون بهداشتی دانشگاه به مناسبت روز جهانی ماما
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان طی پیامی روز جهانی ماما (15 اردیبهشت 1402 مصادف با 5 ماه می 2023) را تبریک گفت.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه؛ متن این پیام به شرح ذیل است:
حیات انسان، والاترین و با ارزش ترین نعمت خداوند متعال است و ماما اولین فردی است که این هدیه الهی را درک میکند. به منظور تجلیل از تلاش های صادقانه و بی شائبه ماماهای سراسر دنیا در ارتقای سلامت باروری به ویژه ارتقای سلامت مادر و نوزاد، پنجم ماه می (مصادف با ١٥ اردیبهشت) از سوی کنفدراسیون جهانی مامایی «روز جهانی ماما» نامگذاری شده است.
امسال هم این روز با شعار جهانی«همگام با هم، در راستای تحقق شواهد علمی مامایی» این روز گرامی داشته می شود. علت انتخاب این شعار، برگزاری سی و سومین کنگره سه سالانه آتی کنفدراسیون جهانی مامایی است که در آن از تلاش ماماها و انجمنهای مرتبط مامایی برای تولید شواهد حیاتی مانند «جایگاه مامایی در ایجاد تغییرات معنادار در این حرفه و همچنین ارائه خدمات به زنان و خانوادهها» تجلیل خواهد شد.
سالروز جهانی ماما در کشور عزیزمان ایران با شعار ملی «ماما، حامی فرزندآوری و سلامت خانواده» برگزار می شود. معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان شاهد خدمات صادقانه و ارزشمند 700 مامای حوزه بهداشت در تمام سطوح محیطی و ستادی و همچنین بیش از 400 ماما در حوزه درمان و آموزش در سال گذشته بوده است. دو محور اصلی این فعالیت ها «ارائه خدمات قابل توجه در حوزه فرزندآوری و دستیابی به اهداف قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده» و «ارائه خدمات قابل توجه مامایی در جهت ارتقاء سلامت زنان، مادران، نوزادان و خانواده به ویژه زنان آسیب پذیر» بود که جای تقدیر و تشکر بسیار دارد؛ در این بین فعالیت های ارائه شده در زمینه مراقبت از مادران باردار تا 42 روز پس از زایمان را به جرات می توان از حساس ترین خدمات ارائه شده نام برد.
با توجه به وضعیت جمعیت کشور و ضرورت جوانگرایی، نقش ماما به عنوان اولین ارائهدهنده خدمات سلامت دختران و زنان، اهمیت ویژه ای در حمایت از خانواده و جوانی جمعیت دارد و با توجه به بحران جمعیت و سالمندی در کشور، تلاشهای جامعه مامایی برای تحقق اهداف کلان سیاستهای جمعیتی و مفاد قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و ارتقاء شاخصهای بهداشتی از جمله کاهش مرگ و میر مادران و نوزادان و افزایش جمعیت بسیار تاثیرگذار است. در مواد ۴۵ ،۴۹ و ۵۰ قانون جوانی جمعیت، دولت مکلف به ارتقاء مهارت، افزایش نیروی انسانی مامایی و پوشش بیمه ای خدمات مامایی است. امید است با اجرای کامل آن قوانین، شاهد ارتقاء جایگاه مامایی و به دنبال آن ارتقاء سلامت مادران و فرزندان مان در کشور باشیم و از تمام مسئولینی که در صدد اجرای قانون جوانی جمعیت هستند خواستاریم که در راستای برطرف کردن مشکلات جامعه مامایی و موانع پیشرو عنایت لازم را داشته باشند.
ضمن تبریک روز ماما به همه ی همکاران دلسوز و پرتلاش، سلامتی، شادکامی و موفقیت روزافزون را برای همه همکاران محترم ماما در سطح کشور و استان از درگاه ایزد منان خواستارم.
دکتر سید محمود رضوانی –معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان گیلان
نظر دهید