همزمان با هفته ی ملی دیابت؛
کارگاه آموزشی دیابت و راه های پیشگیری از ابتلا به آن برگزار شد
همزمان با هفته ی ملی دیابت، کارگاه آموزشی دیابت و راه های پیشگیری از ابتلا به آن برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه؛ به مناسبت روز جهانی و هفته ی ملی دیابت (27-21 آبان) کارگاه آموزشی به همت گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های غیرواگیر در محل معاونت بهداشتی دانشگاه برگزار شد.
در ابتدای این کارگاه آموزشی که با حضور همکاران ستادی همراه شد، دکتر فائزه پورمدیر- کارشناس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های غیرواگیر- با اشاره به عوارض ابتلا به دیابت در سلامتی افراد اظهار کرد: با توجه به سالمندی و بروز بالای چاقی در استان، گیلان سومین استان کشور در ابتلا به بیماری دیابت است.
وی با تشریح عوامل خطر در سلامتی افراد با بروز دیابت افزود: عوارض قلبی-عروقی، عوارض عصبی، عوارض کلیوی و مشکلات چشمی از مهمترین عوارضی است که پس از ابتلا به دیابت در افراد به وجود می آورد.
دکتر پورمدیر مهمترین شیوه ی پیشگیری از دیابت را اصلاح شیوه ی زندگی عنوان کرد و گفت: انجام فعالیت بدنی، دوری از مصرف غذاهای آماده و پرچربی و شیرین و بررسی وضعیت سلامت فرد در طول سال می تواند از بروز دیابت در افراد پیشگیری کند.
در ادامه ی این کارگاه، آزاده نبی زاده - کارشناس گروه بهبود تغذیه- نقش تغذیه در پیشگیری و کنترل دیابت را بسیار مهم دانست و اظهار کرد: 80 درصد موارد دیابت نوع دوم با رعایت تغذیه صحیح، تحرک بدنی و بهبود شیوه ی زندگی سالم قابل پیشگیری است.
وی افزود: مصرف بالای قند، نمک و چربی از مهمترین عوامل بروز بیماری های غیرواگیز مانند دیابت هستند.
به گفته ی نبی زاده مصرف غذاهای چرب، آماده و سرخ شده منجر به چاقی و ابتلا به بیماری دیابت می شود.
شایان ذکر است طبق آمارها پیش بینی می شود 4.5 درصد جمعیت بالای 25 سال کشور مبتلا به دیابت هستند.