در معاونت بهداشتی دانشگاه برگزار شد؛
کارگاه آموزشی پیشگیری از حیوان گزیدگی و هاری
کارگاه آموزشی پیشگیری از حیوان گزیدگی و هاری ویژه ی کارشناسان مسئول بیماری های واگیر شهرستان ها در معاونت بهداشتی دانشگاه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه؛ در کارگاه آموزشی پیشگیری از حیوان گزیدگی و هاری که با حضور کارشناسان مسئول بیماری های واگیر و کارشناس اصلی بیماری هاری شهرستان ها در سالن کنفرانس معاونت برگزار شد، مرتضی پورغلامی- کارشناس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر معاونت- بسته ی اموزشی حیوان گزیدگی و بیماری هاری را توضیح داد.
وی با بیان اینکه باید بر روی کاهش حیوان گزیدگی متمرکز شد افزود: 90 درصد گزیدگی ها توسط حیوانات داخل خانه رخ می دهد.
پورغلامی عنوان کرد: همه ی روستانشینان باید درباره ی بیماری هاری که در دام هایی مانند گاو رخ می دهد آگاهی داشته باشند و با رعایت مواردی مانع از بروز این بیماری در دام هایشان شوند.
وی در ادامه به ارائه ی چند توصیه ی مهم در موارد مشکوک به هاری در حیوانات اهلی پرداخت و علائمی مانند گوشه گیری حیوانات، خارج شدن کف از دهان، عدم بلع هنگام غذاخوردن و نوشیدن آب در دام، تهاجمی شدن دام و تحریک پذیری آن را از جمله مهمترین علائمی برشمرد که نشاندهنده ی بیماری هاری در حیوان است.
کارشناس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر معاونت بهداشتی با ذکر اقداماتی که در زمان حیوان گزیدگی باید انجام داد تاکید کرد: شست و شوی زخم با آب و صابون حداقل به مدت 15 تا 20 دقیقه، خارج کردن مایع شوینده باقی مانده در لابه لای زخم با فشار آب فراوان، پانسمان نکردن زخم و ضدعفونی کردن محل جراحت با محلول بتادین یک درصد از مهمترین و اولین اقداماتی است که باید در ساعات ابتدایی حیوان گزیدگی انجام داد.
نظر دهید