• 1401/10/14 - 12:18
  • تعداد بازدید خبر : 194
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه
در معاونت بهداشتی دانشگاه برگزار شد؛

کارگاه مشترک آموزشی-مشورتی پایگاه تغذیه سالم

کارگاه مشترک آموزشی-مشورتی پایگاه تغذیه سالم با حضور کارشناسان حوزه های مرتبط در معاونت بهداشتی دانشگاه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه؛ به منظور ارتقای همکاری های بین بخشی در اجرای برنامه "پایگاه تغذیه سالم در مدارس" و بر اساس آخرین دستورالعمل بازنگری شده که با همکاری و مشارکت مرکز سلامت محیط و کار و دفاتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس و بهبود تغذیه و همچنین دفتر سلامت و تندرستی معاونت تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش تدوین شده است، کارگاه آموزشی و مشورتی برنامه پایگاه تغذیه سالم با حضور کارشناس مسئول سلامت و تندرستی معاونت تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش استان و مدیران و کارشناسان گروه سلامت محیط، سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس و تغذیه معاونت بهداشتی ویژه ی کارشناسان مسئول سلامت محیط و تغذیه ی شبکه های بهداشت و درمان شهرستان ها برگزار شد.

در ابتدای این کارگاه دکتر احمد قیامی- معاون فنی معاونت بهداشتی- اهمیت اجرای پایگاه های تغذیه ی سالم در مدارس را یاداور شد و گفت: ترویج و تشویق دانش آموزان به مصرف غذای سالم در طول ساعات مدرسه علاوه بر اینکه سلامت آینده سازان کشور را تضمین می کند بلکه سبب فرهنگ سازی توسط دانش آموزان در خانواده ها هم می شود.

وی با بیان اینکه همکاری اداره کل آموزش و پرورش استان در اجرای برنامه پایگاه تغذیه ی سالم در مدارس بسیار حائز اهمیت است افزود: هر اقدامی که در ترویج تغذیه ی سالم در مدارس صورت پذیرد می تواند الگوی غذایی درستی برای جامعه ترسیم کند و همین مهم یکی از اهداف اصلی اجرای برنامه ی پایگاه تغذیه ی سالم در مدارس است.

دکتر قیامی در دسترس قرار دادن میان وعده های غذایی مناسب در محیط مدرسه و جلوگیری از عرضه مواد غذایی کم ارزش تغذیه ای، اصلاح الگوی تغذیه ای و ترویج فرهنگ تغذیه سالم در دانش آموزان و جامعه را از اهداف اجرای برنامه ی "پایگاه تغذیه سالم در مدارس" برشمرد و تصریح کرد: انتظار می رود غذای سالم که از مواد اولیه سالم و ایمن تهیه شده و عاری از مواد زیان بخش و مضر است، در محیطی سالم که با قوانین و الزامات بهداشتی ناشی از آن حداکثر انطباق را داشته باشد در پایگاه های تغذیه ی مدارس توزیع و ارائه شود.

وحید افروز- کارشناس مسئول سلامت و تندرستی معاونت تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش استان – هم در این کارگاه اظهار کرد: بنای آموزش و پرورش، تعامل با حوزه ی بهداشت و سلامت استان است.

وی افزود: بوفه ها و پایگاه های تغذیه ی مدارس، مکانی برای آموزش دانش آموزان در راستای پیروی از الگوی تغذیه ی سالم است و در سال های گذشته، در راستای سالم سازی این پایگاه ها تلاش های بسیاری صورت گرفته است.

کارشناس مسئول سلامت و تندرستی معاونت تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش استان برای تداوم همکاری بیش از پیش آموزش و پرورش استان با حوزه ی بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گیلان در راستای اجرای برنامه ی پایگاه تغذیه ی سالم، اعلام آمادگی کرد.  

در ادامه ی کارگاه، ضمن مرور وضعیت شاخص های تغذیه ای نوجوانان در سطح استان و کشور و روند شاخص ها و اقدامات مشترک انجام یافته در برنامه پیشگیری و کنترل اضافه وزن و چاقی در کودکان و نوجوانان (ایران اکو) و پایگاه تغذیه سالم توسط کارشناسان گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی، تشریح روند اجرای برنامه های بهداشتی و تغذیه ای در مدارس با تمرکز بر پایگاه تغذیه سالم و بهداشت محیط مدارس، توسط نمایندگان برون بخش از آموزش و پرورش و درون بخش از سلامت محیط، سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس، ظرفیت ها و چالش های اجرای برنامه در مدارس و راهکارهای پیشنهادی به بحث و بررسی گذاشته شد.

در پایان کارگاه، فرایند صدور مجوز برای مواد غذایی قابل عرضه در پایگاه تغذیه سالم مدارس، مواد غذایی، فهرست مواد غذایی مجاز و غیر مجاز، ایمنی و شرایط فنی ساختمان، بهداشت فردی و عمومی، تجهیزات و لوازم کار، وظایف مراقب-رابط سلامت و مدیران مدارس، کارشناسان بهداشت محیط و تغذیه در ستاد و مراکز خدمات جامع سلامت و نظارت و پایش اعضای کمیته استانی و شهرستانی مورد بحث قرار گرفت. 

  

 

  • گروه خبری : اخبار معاونت بهداشتی
  • کد خبر : 98151
کلمات کلیدی
مائده اسفند مز
خبرنگار

مائده اسفند مز

تصاویر

آخرین بروز رسانی : 1401/10/14 12:18