در معاونت بهداشتی دانشگاه با توجه به اهمیت موضوع تشکیل شد؛
کارگروه فنی و تخصصی پیشگیری و کنترل عفونت ناشی از انگل فاسیولا
کارگروه فنی و تخصصی پیشگیری و کنترل عفونت ناشی از انگل فاسیولا با هدف اتخاذ تصمیمات و اقدامات مشترک در کنترل این بیماری در معاونت بهداشتی دانشگاه تشکیل جلسه داد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه؛ دکتر سید محمود رضوانی- معاون بهداشتی دانشگاه- در این جلسه با اشاره به اهمیت آگاهی پیش از وقوع طغیان بیماری به ویژه در بیماری هایی مانند فاسیولیازیس اظهار کرد: بیماری فاسیولیازیس که از انگل فاسیولا به وجود می آید در خوردن سبزی های محلی و همینطور مصرف جگر و محصولات دامی که به صورت کامل پخت نشده اند در فرد ایجاد می شود و با توجه به مشاهدات و رصد و مراقبتی که از سطح استان طی هفته های اخیر انجام شده و همینطور نزدیکی ماه مبارک رمضان، آماده بودن برای پیشگیری از شیوع این بیماری بسیار مهم است.
وی افزود: علاوه بر ماه مبارک رمضان، نزدیکی ایام تعطیلات نوروزی و ورود گردشگران به استان و تمایل شان برای مصرف سبزیجات محلی و محصولاتی مانند نمک سبز ( دلار) احتمال شیوع بیماری فاسیولیازیس را افزایش می دهد که جلسه ی فوق برای بهره مندی از راهکارهای علمی و تخصصی برای جلوگیری از این بیماری است.
معاون بهداشتی دانشگاه تاکید کرد: آگاه سازی مردم درباره ی این بیماری و خودمراقبتی هایی که باید آموزش ببینند تا به بیماری فاسیولیازیس مبتلا نشوند در پیشگیری از بروز این بیماری و افزایش تعداد مبتلایان بسیار تاثیرگذار است که برای این مهم باید از همه ی ظرفیت ها اعم از رسانه های نوشتاری و مجازی بهره ببریم.
در ادامه ی این جلسه، دکتر آیدین پورکاظمی- عضو هیات علمی و متخصص بیماری های عفونی- با بیان اینکه بهترین اقدام برای مقابله با بیماری عفونی ناشی از انگل فاسیولا، پیشگیری از ابتلا به آن است، بر بازآموزی پزشکان درباره این بیماری تاکید کرد و روش های درمان آن را توضیح داد.
دکتر کیهان اشرفی- استاد انگل شناسی دانشگاه- هم در این جلسه با اشاره به اهمیت آموزش مردم درباره راه های انتقال انگل فاسیولا، آگاه سازی بیش از پیش مردم در مقطع کنونی را راهکاری مهم در کنترل بروز این بیماری عنوان کرد.
در پایان جلسه ی فوق که به همت گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر با حضور نمایندگان آموزش و پرورش استان، اداره کل دامپزشکی و مدیران و کارشناسان ستادی معاونت بهداشتی برگزار شد، پس از ارائه پشنهادات، آموزش مجدد پزشکان درباره ی بیماری عفونی ناشی از انگل فاسیولا، آموزش مجدد همکاران آزمایشگاهی در حوزه ی انگل شناسی و تامین و تدارک داروهای موردنیاز و تشدید مراقبت ها مورد تاکید قرار گرفت و مصوب شد.